Sagt om mig

Utan Hélènes hjälp hade min första skönlitterära bok aldrig sett dagens ljus/kommit på pränt. Det var läskigt att skicka iväg sin ”baby” men med varsam hand tog hon sig an det stora arbetet att läsa mitt halvfärdiga manus. Efter att ha läst hennes omfattande lektörsutlåtande hade jag verktygen att förfina och färdigställa manuset som nu kommer få minst en uppföljare. Jag hade aldrig gått någon skrivkurs innan men man kan säga att det liksom ingick som en kondenserad del i hennes utlåtande och jag vet att jag aldrig hade fått bokkontrakt utan hennes hjälp. Jag rekommenderar henne varmt till alla som kört fast eller vill ha ett proffsigt utlåtande om sitt skrivande. För mig var det ovärderligt!
Anna Voltaire

Tack vare Hélène vågade vi skicka manuset till vår första bok till ett förlag. Hon hjälpte oss att få ordning på struk-turen, karaktärerna och händelserna i boken. Dessutom peppade hon oss, med glädje och humor, att skriva vidare när hennes kommentarer kändes tunga. Det var självklart för oss att vända oss till Hélène med manuset
för vår andra bok.
Catharina Mann och Sture Eriksson

Hélène är fantastisk som lektör.
Rak och tydlig med förmåga att ge feedback på ett varmt och vänligt sätt. Hon peppar, ger råd och inspirerar mig att vilja skriva vidare och utveckla mina manus.  Min andra roman, Saligt uppdrag, blev antagen av ett förlag och i mitt kommande bokprojekt ser jag verkligen fram emot att få jobba med Hélène igen!
Åse Åsenlund

Jag har haft förmånen att ha Hélène som lektör och är imponerad av hennes arbete. Hennes ögon fann saker där mina var blinda; hennes känsla för både detaljer och helhet lyfte såväl språk och stil som karaktärer och dramaturgi – fick boken att ta en form från början avsedd. Sist men inte minst, Hélènes insats gav entusiasm till nya projekt. Hon rekommenderas varmt.
Michael Tamelander

Inför mitt första skönlitterära manus gjorde jag ett urval bland lektörer på den svenska marknaden. Min tanke var att arbeta med två stycken parallellt, vilket ställde helt andra krav på både dem och mig som författare. Inte minst då vi var tvungna att hålla satta tids-ramar gentemot varandra. Valet av Hélène kunde inte varit bättre. Hennes effektiva sätt att arbeta och hennes förmåga att lyfta frågor, vända och vrida på hur saker framställs, har lett fram till ett slutligt manus där språket, gestaltningen och karaktärerna har fått samspela med den historiska miljön på ett fint och balanserat sätt. Jag kan varmt rekommendera Hélène för den som just börjat skriva eller den som vill ha en pålitlig lektör vid sin sida.
Magnus Ståhlberg

Hélène lyckades sätta fingret på både styrkor och svagheter i manuset och fick mig att se texten med nya ögon. Precis vad jag behövde för att kunna jobba vidare i det skedet jag var.
Susanne Fellbrink