Om mig

Hélène Tolstoy, diplomerad lektör

Lektör, bokmal, tv-människa och månskensbonde

Som diplomerad lektör vid författarcoachen Ann Ljungbergs yrkesutbildning, med examen från Poppius journalistskola, som hängiven skrivkursdeltagare, medförfattare, projektledare och researcher till coffee table-boken ”Sprit – boken om en destillerad värld” (Fischer & Co) och, så långt tillbaka jag kan minnas, ständigt minst tre pågående romaner på nattygsbordet har jag genom åren samlat en mängd erfarenheter som du kan få nytta av.

Även om jag i grund och botten är en bokmal, med en stor nyfikenhet på hur man med ord och formuleringar skapar en bra berättelse, har jag under större delen av mitt yrkesverksamma liv berättat med rörliga bilder. Som researcher, projektledare, redaktör och producent har jag arbetat med allt från talk shows och direktsända tv-galor till företagspresentationer och reklamfilmer.  Jag bor på en liten gård norr om Stockholm med alpackor, får, minigrisar, höns, hundar och katter.

För den som är nyfiken på mitt efternamn är jag barnbarnsbarnbarn till författaren Leo Tolstoy –  han skrev också läsvärda böcker!

Det här brevet har blivit längre än vanligt för jag har inte haft tid att skriva kort.

Blaise Pascal